2015. szeptember 12., szombat

Csülkös babos egytál

Hozzávalók 10 személy részére:

1 kg. száraz tarkabab,
60 dkg. sertéscsülök,
3 fej hagyma,
3 db. lecsópaprika,
400 g. konzerv hámozott paradicsom,
40 dkg. reszelt tarhonya
1 kanál ecet,
1 kanál zsír, vagy étolaj,
só,
1 kanál őrölt pirospaprika,
1-2 csili ízlés szerint.




A babot előző este beáztatom, másnap sós, enyhén ecetes vízben néhány babérlevéllel együtt felteszem főni. Újabb edényben, esetleg bográcsban, közben megcsinálom a pörkölt alapot. Az apróra vágott hagymát megfonnyasztom kevés zsíron, majd fehéredésig megpirítom benne a felkockázott bőrös csülköt. A paradicsomot, a felkockázott paprikát, és a csilit is hozzáteszem, majd annyi vízzel öntöm fel, amennyi éppen ellepi. Megsózom, és a hús puhulásáig főzöm. Elkeverem benne az őrölt paprikát is.  Közben a bab is megpuhult, így azt leszűröm, és összeforgatom az elkészült pörkölttel. Az előzőleg kicsit megpirított tarhonyát is hozzáöntöm, amivel addig főzöm, míg az magába nem szívja a pörkölt szaftját, ezzel szintén megpuhul. Ha szükséges, a bab főzővizéből keveset töltök hozzá, hogy ne maradjon túl száraz az egytál.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése