2015. szeptember 10., csütörtök

Meggy, grillázs burokban.

Hozzávalók:

50 dkg fagyasztott, magozott meggy,
10 dkg. darált dió,
20 dkg. kristálycukor,
pár csepp rumaroma.



A cukrot lehetőleg teflonos edényben, közepes lángon állandó keverés mellett melegítjük. (nem kell alá önteni sem vizet, sem mást) Rövid idő elteltével, a cukor olvadni kezd. Mikor cseppfolyóssá kezd válni keverjük bele a darált diót, és pár csepp rumaromával ízesítsük. Forgassuk bele a fagyasztott meggyet, majd kiskanállal, vagy fogpiszkálót darabonként beleszúrva, az előre odakészített sütőpapírra szedjük. Vigyázzunk, ne ragadjanak össze! Tartsuk melegen, de ne főzzük az olvadás után, mert a grillázs megéghet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése