2015. szeptember 15., kedd

Tűzdelt pulykacomb pecsenye.

Hozzávalók:

2 db. pulyka felső comb,
10 dkg. füstölt szalonna,
1 fej fokhagyma,
só, 
szárnyas fűszerkeverék,
1 kanál olvadt sertészsír, vagy olaj,
őrölt bors.




A comb bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk. A bőrt, és a csontot levesbe, vagy alaplébe tudjuk felhasználni.  A húst vagy a természetes bontási  lehetőségek (hártyák) mentén vágjuk darabokra, vagy felszeleteljük. A fokhagymát gerezdjeire bontjuk, a gerezdeket hosszában átvágjuk. A szalonnát fokhagyma méretű vékony csíkokra vágjuk. A pulykahús darabokat megtűzdeljük a fokhagymával, és a szalonnával. Vékony pengéjű késsel lyukakat szúrunk beléjük, és beledugdossuk őket. Megszórjuk körben sóval, szárnyas fűszerkeverékkel, és kevés olvasztott zsírban, vagy olajban egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnap magasabb falú tepsi aljára sorakoztatjuk, és fólia alatt, majd a legvégén a fóliát levéve kisütjük. A sütési idő, a sütőtől függően 35-45 perc. A fűszeres pecsenyezsírról ne felejtkezünk meg! Reggelire, vagy vacsorára friss puha kenyérrel felséges!

Én ugyan nem vagyok híve a kész fűszerkeverékeknek, de ez esetben tökéletes volt a végeredmény. Drága Anyósom készítette a maga egyszerű, de bevált módszerével az újkígyósi búcsú változatos, bőséges menüsorába uzsonnaként. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése