2015. november 25., szerda

Tejfölös, meggyes - diós furfang.

Hozzávalók:

4 dl. tejföl,
300 g. cukor,
2 tojás,
100 g. darált dió,
1 üveg magozott meggybefőtt,
250 g. liszt,
1 csomag sütőpor,
tortabevonó a tetejére.




A tejfölt a cukorral, a sütőporos liszttel, a darált dióval, a tojással összeturmixoljuk, majd belekeverjük a leszűrt meggybefőttet is. Kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük, majd kis lángon megsütjük. A tűpróbát tanácsos elvégezni!
A süti tetejére tortabevonót simítunk. Hűtés után szeletelhetjük.

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Azért nem írok sehova pontos időpontot, mert a sütőtől függ. Nekünk villanysütőnk van, de nem légkeveréses. A gázban, a villanyban más - más. A tűpróba viszont megmutatja. Ez kb. 35 percig sült.

      Törlés