2016. április 23., szombat

"Gyógyító" galambleves.

Hozzávalók:

2 db.  galamb,
1 kg. vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem gyökér, 1/4 zeller, 1/4 karalábé, 1 kis fej hagyma, kis csokor petrezselyemzöld)
3 marék levestészta.
kevés só, 
néhány szem bors.




A konyhakész galambokat jól átmossuk akár több lében is, majd enyhén sós vízben, néhány szem borssal együtt feltesszük főzni. (ételízesítő használatát nem javallom!) Tanácsos hosszabb ideig, gyengébb lángon főzni, hogy az igazi esszencia, a "gyógyító erő" valóban kioldódjon a húsokból, és a csontokból. A főzés félidejében hozzáadjuk a leveszöldségeket, valamint a petrezselyem zöldjét is. Gyengébb lángon, mint például egy csirkével tennénk, addig főzzük míg a hús megpuhult, de nem esik szét. A levét ekkor leszűrjük, a húst különválogatjuk a zöldségektől. A leszűrt leveslébe 3 marék levestésztát főzünk bele. Ez a mennyiség így 4 fő részére bőségesen elegendő gyógyszer. A megfőzött zöldségekkel, és a félbevágott galambokkal együtt valóban gyógyító ebéd. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése