Hozzávalók:
200 g. tejföl
250 g salátabab
4 db főtt tojás, kis kockákra vágva
2 fej lila hagyma
1 ek mustár
kevés só
kevés frissen őrölt feketebors
néhány babérlevél
kevés ecet
kevés fokhagymapor
kevés kapor, finomra aprítva

A szárazbabot sós, ecetes, babérleveles vízben megfőzöm, majd lecsorgatom, és kihűtöm.A lila hagymát vékony csíkokra vágom, megsózom.
A tojásokat keményre főzöm, a sárgáját külön edénybe teszem, a fehérjét apró kockákra vágom.
A habtejszínt a mustárral, frissen őrölt borssal, fokhagymaporral, a tojás sárgájával, és kevés kaporral jól elkavarom úgy, hogy csomómentes homogén mártást kapjak.
A babot, a hagymát, és a tojásfehérjét összeforgatom óvatosan a tejszínes masszával.
Bátran fűszerezzük, mert ha hűtőbe téve kicsit állni hagyjuk, akkor veszít a fűszerezettség érzéséből. A bab, felszívja az ízeket.
A lila hagyma helyett, de akár vele együtt használhatunk újhagymát, snidlinget is.
200 g. tejföl
250 g salátabab
4 db főtt tojás, kis kockákra vágva
2 fej lila hagyma
1 ek mustár
kevés só
kevés frissen őrölt feketebors
néhány babérlevél
kevés ecet
kevés fokhagymapor
kevés kapor, finomra aprítva
A szárazbabot sós, ecetes, babérleveles vízben megfőzöm, majd lecsorgatom, és kihűtöm.A lila hagymát vékony csíkokra vágom, megsózom.
A tojásokat keményre főzöm, a sárgáját külön edénybe teszem, a fehérjét apró kockákra vágom.
A habtejszínt a mustárral, frissen őrölt borssal, fokhagymaporral, a tojás sárgájával, és kevés kaporral jól elkavarom úgy, hogy csomómentes homogén mártást kapjak.
A babot, a hagymát, és a tojásfehérjét összeforgatom óvatosan a tejszínes masszával.
Bátran fűszerezzük, mert ha hűtőbe téve kicsit állni hagyjuk, akkor veszít a fűszerezettség érzéséből. A bab, felszívja az ízeket.
A lila hagyma helyett, de akár vele együtt használhatunk újhagymát, snidlinget is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése