Hozzávalók két tepsi pizza tésztához:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
1 dl. tej
1 ek só
1 tk cukor
4 ek olaj
1dl fehérbor
víz.
a mártáshoz:
fél liter paradicsomszósz (papírdobozos)
1 tk szárított bazsalikom
1 tk oregano
2 tk ételízesítő
1 ek cukor, vagy szorbit
1 ek vörösborecet, vagy kevesebb ételecet
2 tk olíva olaj
Feltétnek:
Reszelt sajt, kolbász, sonka, karikára vágott hagyma, szárított paradicsom, bab, olíva bogyó, halkonzerv vagy bármi más, ízlésetek szerint. Ha sonkát tesztek rá, vágjátok apróra, mert sütéskor felpenderedhet!
A lisztből kiveszek egy kis maréknyit, a többit keverőtálba teszem, közepébe krátert csinálok.
1 kg liszt
5 dkg élesztő
1 dl. tej
1 ek só
1 tk cukor
4 ek olaj
1dl fehérbor
víz.
a mártáshoz:
fél liter paradicsomszósz (papírdobozos)
1 tk szárított bazsalikom
1 tk oregano
2 tk ételízesítő
1 ek cukor, vagy szorbit
1 ek vörösborecet, vagy kevesebb ételecet
2 tk olíva olaj
Feltétnek:
Reszelt sajt, kolbász, sonka, karikára vágott hagyma, szárított paradicsom, bab, olíva bogyó, halkonzerv vagy bármi más, ízlésetek szerint. Ha sonkát tesztek rá, vágjátok apróra, mert sütéskor felpenderedhet!
Az élesztőt langyos tejben felfuttatom kevés cukorral. Ha felfutott a kráterbe öntöm, és oldalról a lisztet ráhúzom. Rászórom a sót, ráöntöm a bort, az étolajat.
Én ősszel napon szárítottam paradicsomot, amit fokhagymás olajban tettem el, így az került bele. Ha nincs, jó a napraforgóolaj is. Szükség szerint kevés vizet is öntünk rá.
Jól összegyúrjuk a tésztát addig, amíg el nem válik a kezünktől. Konyharuhával lefedve 30 percig kelesztjük, majd ismételt átgyúrás után még 30 percig.
A kenyértésztánál kicsit lazább tésztát kétfelé osztva meglisztezett tepsibe tesszük úgy, hogy kihúzzuk a tepsi méretére. Ez okoz egy kis nehézséget, de ki is lehet nyújtani, ha nem sikerül. Csinálhattok kerek pizzát is. Az egyszerűbb.
Az öntethez hozzátesszük a fűszereket, és jól összekeverjük. Kóstoljátok meg, mert mindenki egyéni ízlése szerint ízesítheti. Nem kell turmixolni!
A tésztát megkenjük a szósszal, ízlés szerint rakunk rá feltéteket, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt 200 fokon megsül.
Az öntethez hozzátesszük a fűszereket, és jól összekeverjük. Kóstoljátok meg, mert mindenki egyéni ízlése szerint ízesítheti. Nem kell turmixolni!
A tésztát megkenjük a szósszal, ízlés szerint rakunk rá feltéteket, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt 200 fokon megsül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése