Hozzávalók 6 személyre:
Hagymát apróra, sonkát kis kockákra, gombát, vékony szeletekre, paradicsomot minél apróbbra vágom, fokhagymát összenyomom, felaprítom, a fűszernövényeket is felvagdosom. Serpenyőben pirítom a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadom a sonkát, és kevés ismételt pirítás után, mehet bele a paradicsom, és a gomba. (ha nem friss paradicsommal készül, ekkor öntöm hozzá a paradicsomszószt)
300 g. gomba
250 g. füstölt, főtt sonka
500 g. paradicsom, vagy 1 doboz paradicsompüré (1/2 l.)
1 cs. makaróni (500 g.)
1 nagy fej hagyma, néhány gerezd fokhagyma
250 g. parmezán jellegű sajt reszelve
só, bors,
250 g. füstölt, főtt sonka
500 g. paradicsom, vagy 1 doboz paradicsompüré (1/2 l.)
1 cs. makaróni (500 g.)
1 nagy fej hagyma, néhány gerezd fokhagyma
250 g. parmezán jellegű sajt reszelve
só, bors,
szárított, vagy friss bazsalikom,
oregánó,
petrezselyem zöld,
kevés olaj
Ez a milánói makaróni receptje! Ha darált húst is teszel hozzá, az sokkal tartalmasabbá teszi, de az nem milánói.
Ha húst teszel hozzá, hagyd el a sonkát!
Ekkor így alakulnak a mennyiségek:
200 g. gomba
500 g darált hús
Só, bors, bazsalikom, oregánó is kerül még hozzá. Van ahol kevés hús alaplével is felöntik, de ezt én nem tartom szükségesnek. Elég paradicsom, és gomba van benne, ami levet enged.
A legvégén, még mehet rá egy kis aprított petrezselyem zöld, és a reszelt parmigiano! (parmezán)
Ha hús is kerül a raguba, értelemszerűen, a sonka helyett, ugyanabban a sorrendben teszem hozzá, mint az előbb leírtakban.
A parmezán is helyettesíthető más kemény, reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése