2013. október 10., csütörtök

Milánói makaróni + bolognai spagetti = bolánói spagaróni

Hozzávalók 6 személyre:

300 g. gomba
250 g. füstölt, főtt sonka
500 g. paradicsom, vagy 1 doboz paradicsompüré (1/2 l.)
1 cs. makaróni (500 g.)
1 nagy fej hagyma, néhány gerezd fokhagyma
250 g. parmezán jellegű sajt reszelve
só, bors, 
szárított, vagy friss bazsalikom, 
oregánó, 
petrezselyem zöld, 
kevés olaj

Ez a milánói makaróni receptje! Ha darált húst is teszel hozzá, az sokkal tartalmasabbá teszi, de az nem milánói.
Ha húst teszel hozzá, hagyd el a sonkát! 

Ekkor így alakulnak a mennyiségek:

200 g. gomba
500 g darált hús
A többi alapanyag ugyanaz, mint az előző esetben.



Hagymát apróra, sonkát kis kockákra, gombát, vékony szeletekre, paradicsomot minél apróbbra vágom, fokhagymát összenyomom, felaprítom, a fűszernövényeket is felvagdosom. Serpenyőben pirítom a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadom a sonkát, és kevés ismételt pirítás után, mehet bele a paradicsom, és a gomba. (ha nem friss paradicsommal készül, ekkor öntöm hozzá a paradicsomszószt) 
Só, bors, bazsalikom, oregánó is kerül még hozzá. Van ahol kevés hús alaplével is felöntik, de ezt én nem tartom szükségesnek. Elég paradicsom, és gomba van benne, ami levet enged. 
 A legvégén, még mehet rá egy kis aprított petrezselyem zöld, és a reszelt parmigiano! (parmezán)
Ha hús is kerül a raguba, értelemszerűen, a sonka helyett, ugyanabban a sorrendben teszem hozzá, mint az előbb leírtakban. 
A parmezán is helyettesíthető más kemény, reszelt sajttal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése