Hozzávalók:
8 db. csirkecomb,
1 kiskanál fokhagymakrém,
2 ek ketchup,
1 kis kanál őrölt pirospaprika,
frissen őrölt bors,
kevés só,
kevés étolaj.
A marinád hozzávalóit összekeverem, a combokat bedörzsölöm vele. Egy mikrózható edényben 5 percre mikróba teszem, majd kihűtöm, és éjszakára lefóliázva a hűtőbe kerül. (A mikrózás során a hő hatására a hús pórusai kitágulnak, majd amikor visszahűlnek a vákuum hatása beszívja a páclevet a húsba. Így gyorsabban, finomabb ízt érünk el.) Másnap az egészet a kicsorgó lével együtt sütőtálba teszem, és előmelegített sütőben közepes hőfokon végig fólia alatt megsütöm.
2 ek ketchup,
1 kis kanál őrölt pirospaprika,
frissen őrölt bors,
kevés só,
kevés étolaj.
A marinád hozzávalóit összekeverem, a combokat bedörzsölöm vele. Egy mikrózható edényben 5 percre mikróba teszem, majd kihűtöm, és éjszakára lefóliázva a hűtőbe kerül. (A mikrózás során a hő hatására a hús pórusai kitágulnak, majd amikor visszahűlnek a vákuum hatása beszívja a páclevet a húsba. Így gyorsabban, finomabb ízt érünk el.) Másnap az egészet a kicsorgó lével együtt sütőtálba teszem, és előmelegített sütőben közepes hőfokon végig fólia alatt megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése