Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj,
5 dkg. füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
10 dkg. csiperke gomba,
1 kanál paradicsompüré,
1 dl. száraz fehérbor,
1 kiskanál felaprított petrezselyem zöld,
só, őrölt bors,
kevés olaj.
A hússzeleteket kikloffoljuk, mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk, és kevés olajon megsütjük. A maradék olajon a reszelt hagymát, és a szalonnát megpirítjuk, enyhén megsózzuk, majd felöntjük borral. Hozzáadjuk a felszelt gombát, a paradicsompürét, és a petrezselyem zöldet. Pár percig főzzük, annyira, hogy kicsit besűrűsödjön. Kívánatos egy marék zöldborsót is tenni hozzá.
A ragut a megsütött hússzeleteken tálaljuk.
Sült burgonyával, krumplipürével illik tálalni.
4 szelet sertéskaraj,
5 dkg. füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
10 dkg. csiperke gomba,
1 kanál paradicsompüré,
1 dl. száraz fehérbor,
1 kiskanál felaprított petrezselyem zöld,
só, őrölt bors,
kevés olaj.
A hússzeleteket kikloffoljuk, mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk, és kevés olajon megsütjük. A maradék olajon a reszelt hagymát, és a szalonnát megpirítjuk, enyhén megsózzuk, majd felöntjük borral. Hozzáadjuk a felszelt gombát, a paradicsompürét, és a petrezselyem zöldet. Pár percig főzzük, annyira, hogy kicsit besűrűsödjön. Kívánatos egy marék zöldborsót is tenni hozzá.
A ragut a megsütött hússzeleteken tálaljuk.
Sült burgonyával, krumplipürével illik tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése