Hozzávalók:
25 dkg szárazbab,
30 dkg savanyú káposzta,
40 dkg pulyka felsőcomb filé
4-5 babérlevél,
1 fej vöröshagyma,
25 dkg szárazbab,
30 dkg savanyú káposzta,
40 dkg pulyka felsőcomb filé
4-5 babérlevél,
1 fej vöröshagyma,
3 -4 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
kevés őrölt köménymag,
2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
kevés őrölt köménymag,
2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
só, őrölt bors,
kis csokor petrezselyem zöld,3-4 evőkanál étolaj.
A száraz tarkababot éjszakára beáztatjuk, másnap leöblítjük, és sós vízben, néhány babérlevéllel együtt feltesszük főzni. (nem nagy lángon!)
Közben feldaraboljuk kockákra a pulykahúst, és egy óra főzés után a babhoz adjuk. Fedő alatt tovább főzzük. A zöldségeket is karikára vágjuk, és mikor a hús is kicsit főtt már, az edénybe tesszük. Ellenőrizzük a káposztát, ha túl savanyú kimossuk, akár több léből is. Ha túl hosszúak a szálak, vágódeszkán kicsit megvágjuk, könnyebben fogyaszthatóvá téve azt. Kóstolás után véglegesen befűszerezzük a levest. A savanyú káposzta hozzáadása előtt nem szabad, mert annak savanyúsága jelentősen változtat a végleges ízhatáson. A petrezselyem zöldet is hozzáadva készre főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése