Hozzávalók:
6 rántani való csirkecomb,
4-5 gerezd fokhagyma,
6 rántani való csirkecomb,
4-5 gerezd fokhagyma,
tej,
liszt,
zsemlemorzsa,
2 tojás,
só,
olaj a sütéshez.
liszt,
zsemlemorzsa,
2 tojás,
só,
olaj a sütéshez.
A combokat alaposan megmossuk, majd besózzuk. Annyi tejjel öntjük fel ami bőven ellepi. A tejet hígíthatjuk kis vízzel, de hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymákat, és legalább egy óráig állni hagyjuk. Még jobb, ha egy éjszakán át áznak a combok. A pácolás után jól megtöröljük a combokat, majd panírozzuk. Három külön tálba tesszük a lisztet, a felvert tojást, és a zsemlemorzsát, majd ebben a sorrendben beleforgatjuk a combokat. Forró, bő olajban sütjük meg.
A legjobbak természetesen a "dobverők" mert könnyen kézre állnak. Ugyanolyan finomak a felső combok, de az egészben rántott combok is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése