Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj,
só,
őrölt bors,
tej,
kevés liszt,
néhány levél zsálya,
olaj a sütéshez.
A fokhagymaszószhoz:
10 gerezd fokhagyma,
1 kanál mustár,
kevés só,
kevés frissen őrölt bors,
1 kanál olaj,
1 dl. zöldség alaplé.
4 szelet sertéskaraj,
só,
őrölt bors,
tej,
kevés liszt,
néhány levél zsálya,
olaj a sütéshez.
A fokhagymaszószhoz:
10 gerezd fokhagyma,
1 kanál mustár,
kevés só,
kevés frissen őrölt bors,
1 kanál olaj,
1 dl. zöldség alaplé.
A tálaláshoz sült burgonya, befőtt.
A karajszeleteket kiklopfoljuk, enyhén sós, borsos tejbe áztatjuk, amibe zsályaleveleket is vágunk. Másnap a húst lecsöpögtetjük, leszárítjuk, lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalán egyenletesen megsütjük. (a lisztbe tehető ízlés szerint őrölt pirospaprika is)
Forró olajban megsütjük a kockára vágott krumplit, amit köretként adunk a pecsenye mellé.
Ezalatt elkészítjük a fokhagymaszószt is. Kevés olajba fokhagymanyomóval belenyomunk 10 gerezd fokhagymát, enyhén pirítjuk, de vigyázunk ne égjen meg. Felöntjük kevés alaplével, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a mustárt. Jól elkeverjük, majd besűrítjük.
A pecsenyét a sült krumplival, a fokhagymaszósszal, és savanyúság helyett befőttel tálaljuk. a befőtt édeskés íze kihangsúlyozza a fokhagymamártással kínált hús pikánsságát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése