Hozzávalók:
1/2 kg. sertéskaraj,
5-6 db. krumpli (közepes)
néhány gerezd fokhagyma,
só,
kevés őrölt bors,
3 kanál liszt,
2 tojás.
A húst vékonyra szelem, kiklopfolom. Megsózom, megborsozom, majd egymásra fektetve állni hagyom a szeleteket. Közben kis, vagy közepes lyukú reszelőn a meghámozott krumplikat lereszelem, és megsózom. Mivel a krumpli a megszokottnál többet vesz fel, nem fukarkodok a sóval. Szűrőbe teszem, és hagyom, hogy lecsöpögjön. Ki is nyomkodom, majd zárt falú edényben hozzákeverem a lisztet, és a tojásokat.
A húst először lisztbe forgatom, majd a krumplis masszába. Minél nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le a krumplit, annál "borzasabb" lesz a hús. Mégis tanácsos kisebbet használni, mert akkor egyszerre sül meg a hús a bundával.
Bő olajban sütjük ki a szeleteket.
A kisült "borzaskákat" papírtörlőre szedjük, hogy a rajta maradó olajt leitatódjon.
Igazi ünnepi ebéd, a sült krumpli jól illik mellé.
5 - 6 fő részére elegendő mennyiség.
1/2 kg. sertéskaraj,
5-6 db. krumpli (közepes)
néhány gerezd fokhagyma,
só,
kevés őrölt bors,
3 kanál liszt,
2 tojás.
A húst vékonyra szelem, kiklopfolom. Megsózom, megborsozom, majd egymásra fektetve állni hagyom a szeleteket. Közben kis, vagy közepes lyukú reszelőn a meghámozott krumplikat lereszelem, és megsózom. Mivel a krumpli a megszokottnál többet vesz fel, nem fukarkodok a sóval. Szűrőbe teszem, és hagyom, hogy lecsöpögjön. Ki is nyomkodom, majd zárt falú edényben hozzákeverem a lisztet, és a tojásokat.
A húst először lisztbe forgatom, majd a krumplis masszába. Minél nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le a krumplit, annál "borzasabb" lesz a hús. Mégis tanácsos kisebbet használni, mert akkor egyszerre sül meg a hús a bundával.
Bő olajban sütjük ki a szeleteket.
A kisült "borzaskákat" papírtörlőre szedjük, hogy a rajta maradó olajt leitatódjon.
Igazi ünnepi ebéd, a sült krumpli jól illik mellé.
5 - 6 fő részére elegendő mennyiség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése