2015. szeptember 15., kedd

Tepsis császárszalonna uzsonnára.

Hozzávalók:

1 kg. császárszalonna,

1 kanál Vegeta,
kevés só,
1 kanál olvasztott zsír.





Az újkígyósi búcsún felszolgált bőséges menü része volt ez az egyszerű uzsonna. 

A császárhúst felszeletelte Szeretett Anyósom, megszórta sóval, Vegetával, majd megkente kevés olvasztott zsírral, és a szeleteken jól eldolgozta a fűszert.
Alufólia alatt sütötte 40 percig. A tepsiben maradt kitűnő sült zsírnál kevés finomabbat ismerek! Nekem az is elég volt. A többiek krumplipürével, savanyúsággal, friss kenyérrel ették közben a sült császárszalonnát.
Nem szoktam magyarázatot fűzni a receptjeimhez általában. Most viszont utólagosan kivételt teszek, mert engem is meglepett, Drága Anyósom milyen egyszerűen csinálta a sült császárt. Én egyáltalán nem használok Vegetát, nem szeretem a nátrium glutamát ízét. Inkább friss fűszerekkel dolgozok.
36 éve eszem a Mama sültjeit-főztjeit, mert Párom kígyósi lány. További jó egészséget Mama! Még sokáig süss finomakat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése