Hozzávalók 12 főre:
2 fej káposzta,
60 dkg. hordós apró káposzta,
1.5 kg. darált hús,
1 db. tojás,
2 marék rizs,
2 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
3 kanál őrölt pirospaprika, (csemege)
1 kávéskanál só,
A káposzták torzsáját kivágom, köménymagot szórok bele, majd enyhén sós vízben felteszem nagy edényben főni.
Közben bekeverem a tölteléket. A darált húst, az apróra vágott hagymát, fokhagymát sóval, borssal, 2 marék rizzsel, 1 tojással, 1 evőkanál őrölt piros paprikával összegyúrom.
Megkóstolom!
A megfőtt káposztát levelekre szedem, ereit kivágom, majd a tölteléket belegöngyölöm.
A töltelékek elkészítése után maradt káposztát apróra vágom, felét az edény aljára szórom, a savanyú káposztával elkeverve.
Erre kerülnek a töltelékek, valamint a füstölt sonka tetszés szerint feldarabolva, vagy szeletelve.
A maradék káposztát a tetejére teszem, felöntöm annyi meleg vízzel, hogy éppen ellepje.
Sózom, borsozom, a csombort (borsikafű) is az edénybe teszem.
Fedő alatt, közepes lángon, kb. másfél órán át főzöm.
Zsírral, lisztből rántást készítek, amibe őrölt paprikát keverek. Kevés hideg vizet öntök hozzá, és csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a káposztához.
Ismét felforralom.
Tálaláskor a tejföl mindig legyen kéznél!
Anyósom ma is szármának hívja a töltött káposztát.
2 fej káposzta,
60 dkg. hordós apró káposzta,
1.5 kg. darált hús,
1 db. tojás,
2 marék rizs,
2 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
3 kanál őrölt pirospaprika, (csemege)
1 kávéskanál só,
Közben bekeverem a tölteléket. A darált húst, az apróra vágott hagymát, fokhagymát sóval, borssal, 2 marék rizzsel, 1 tojással, 1 evőkanál őrölt piros paprikával összegyúrom.
Megkóstolom!
A megfőtt káposztát levelekre szedem, ereit kivágom, majd a tölteléket belegöngyölöm.
A töltelékek elkészítése után maradt káposztát apróra vágom, felét az edény aljára szórom, a savanyú káposztával elkeverve.
Erre kerülnek a töltelékek, valamint a füstölt sonka tetszés szerint feldarabolva, vagy szeletelve.
A maradék káposztát a tetejére teszem, felöntöm annyi meleg vízzel, hogy éppen ellepje.
Sózom, borsozom, a csombort (borsikafű) is az edénybe teszem.
Fedő alatt, közepes lángon, kb. másfél órán át főzöm.
Zsírral, lisztből rántást készítek, amibe őrölt paprikát keverek. Kevés hideg vizet öntök hozzá, és csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a káposztához.
Ismét felforralom.
Tálaláskor a tejföl mindig legyen kéznél!
Anyósom ma is szármának hívja a töltött káposztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése