Hozzávalók:
a piskótához:
6 db. tojás,
6 kanál liszt, (gluténmentes, ha valaki esetleg lisztérzékeny)
6 kanál szorbit (cukor),
2 kanál olaj,
1 csomag sütőpor,
2 kanál kakaópor.
a krémhez:
200 g. puha margarin vagy vaj,
100 g. szorbit (porcukor)
1 dl. kávé,
150 g. nutella,
100 g. felvert tejszínhab,
kevés darált erdei mogyoró.
a tetejére: csokiforgács, vagy (és ) aprított mogyoró.
A lisztből, a tojásból, és a cukorból piskóta masszát készítünk, melynek 2/3 részébe kakaóport keverünk. 3 db. vékony piskótalapot sütünk, melyek közül kettő kakaós, míg 1 fehér lap. (én felfordított lepapírozott tepsi alján szoktam.) Mikor megsültek, alulra egy kakaós réteget teszünk, amit megkenünk a közben elkészített krém 1/3 részével. Erre a fehér színű piskótalapot, majd újabb krém réteget, majd a másik kakaós piskótát, amit a maradék krémmel fedünk be. Süteményünk tetejét csokoládé forgáccsal, vagy (és) durvára vágott mogyoróval szórjuk meg. Kihűlés után szeleteljük!
A krém elkészítése: A margarint a szorbittal (cukor) jól elkeverjük, hozzáadjuk a kávét, a felvert tejszínhabot, a darált mogyorót, és a nutellával óvatosan összeforgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.
a piskótához:
6 db. tojás,
6 kanál liszt, (gluténmentes, ha valaki esetleg lisztérzékeny)
6 kanál szorbit (cukor),
2 kanál olaj,
1 csomag sütőpor,
2 kanál kakaópor.
a krémhez:
200 g. puha margarin vagy vaj,
100 g. szorbit (porcukor)
1 dl. kávé,
150 g. nutella,
100 g. felvert tejszínhab,
kevés darált erdei mogyoró.
a tetejére: csokiforgács, vagy (és ) aprított mogyoró.
A lisztből, a tojásból, és a cukorból piskóta masszát készítünk, melynek 2/3 részébe kakaóport keverünk. 3 db. vékony piskótalapot sütünk, melyek közül kettő kakaós, míg 1 fehér lap. (én felfordított lepapírozott tepsi alján szoktam.) Mikor megsültek, alulra egy kakaós réteget teszünk, amit megkenünk a közben elkészített krém 1/3 részével. Erre a fehér színű piskótalapot, majd újabb krém réteget, majd a másik kakaós piskótát, amit a maradék krémmel fedünk be. Süteményünk tetejét csokoládé forgáccsal, vagy (és) durvára vágott mogyoróval szórjuk meg. Kihűlés után szeleteljük!
A krém elkészítése: A margarint a szorbittal (cukor) jól elkeverjük, hozzáadjuk a kávét, a felvert tejszínhabot, a darált mogyorót, és a nutellával óvatosan összeforgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése