Hozzávalók:
1 kg. pulykamáj,
liszt, tojás, zsemlemorzsa,
kevés só a panírozáshoz,
étolaj a sütéshez.
A rántott pulykamáj igen finom, és látványos étel.
A májakat kettévágom, ha szükséges a hártyát eltávolítom, majd szűrőben rövid időre forró vízbe mártom. Így a májak panírozás közben is megőrzik tartásukat.
A panírozáshoz a tojásba sót keverek, majd lazán felverem a panírozás előtt. A panírozást a megszokott sorrendben (liszt, tojás, zsemlemorzsa) végzem, majd forró olajban, vagy zsírban sütöm ki a rántott májakat. Ha kisültek, rácsra szedem őket, hogy lecsöpöghessenek. Mindenféle köretet ajánlok mellé.
1 kg. pulykamáj,
liszt, tojás, zsemlemorzsa,
kevés só a panírozáshoz,
étolaj a sütéshez.
A rántott pulykamáj igen finom, és látványos étel.
A májakat kettévágom, ha szükséges a hártyát eltávolítom, majd szűrőben rövid időre forró vízbe mártom. Így a májak panírozás közben is megőrzik tartásukat.
A panírozáshoz a tojásba sót keverek, majd lazán felverem a panírozás előtt. A panírozást a megszokott sorrendben (liszt, tojás, zsemlemorzsa) végzem, majd forró olajban, vagy zsírban sütöm ki a rántott májakat. Ha kisültek, rácsra szedem őket, hogy lecsöpöghessenek. Mindenféle köretet ajánlok mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése