2013. október 9., szerda

Csirkemáj curry, zöldségekkel

Hozzávalók 8 főre:

1 kg csirkemáj
3 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 mk gyömbér
1 kávéskanál curry
1 chili, magjai kikaparva
5 db sárgarépa
3 db paradicsom
3 db kaliforniai paprika
200 g gomba
1 csokor snidling
1 kávéskanál szardellapaszta
1 csokor koriander zöld (petrezselyem zöld)
1 ek keményítő


A csirkemájat kevés olajban megpörkölöm.
Kiveszem, majd ugyanebben a lében, a nagyobb darabokra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát kicsit megpárolom. A chilit is hozzáadom, apróra vágva. Ha nem szereted a csípőset, kapard ki előtte a magját!
Beleteszem a karikára vágott sárgarépát, majd a nagyon apróra kockázott paradicsomot is.
Hozzáadom az apróra vágott gyömbért, vagy gyömbérport és a curry fűszerkeverékből, 1 kiskanálnyit.
Kevés halszószt, vagy szardellát, ezek hiányában, csipet sót teszek az edénybe.
Kicsit később belekerül a paprika, majd a szeletelt gomba és az apróra vágott snidling, korianderzöld (vagy petrezselyemzöld) is.
Keményítő szórással, kicsit sűrítem, kevergetés mellett. Erre nem feltétlenül van szükség!
Rizzsel, vagy tésztával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése