2013. október 9., szerda

Csupaszív raguleves, kalap alatt.

Hozzávalók:

200 g főzőtejszín
30 dkg csirkeszív
2 db sárgarépa megtisztítva és karikákra vágva
1 db petrezselyemgyökér, megtisztítva és karikákra vágva
5 db krumpli kockára vágva
1 csokor újhagyma, karikákra vágva
1 KK (kávéskanál) kapor, finomra aprítva
250 g leveles tészta
1 db tojás a tészta megkenéséhez
1 csipet/izlés szerint só és bors
1 dl fehér bor
1 db (kisebb méretű) kakukkfű ágacska



Elkészítés menete:
A sárgarépát, és petrezselyem gyökeret megtisztítom, karikákra vágom. Kevés zsiradékon párolom, megsózom, és hozzáadom a csirkeszívet.Addig párolom, míg a szív fehéredni kezd. Felöntöm a száraz fehérborral, friss borsot őrlök rá, és fedő alatt 10 percig párolom, időnként megkeverve. Ezután, annyi vizet töltök rá, hogy bőven ellepje.
Forrásig fedő alatt főzöm. Belekerül a krumpli, a kakukkfű, és a finomra vágott újhagyma úgy, hogy a zöldjéből is kerüljön hozzá. Ezekkel, újabb 10 percig főzöm.
Mikor készre főtt, a főzőtejszínt a főző léből keveset kivéve temperálom, és kevés liszttel, a levest behabarom. Ekkor teszem bele a kaprot, és felforralom.
A tésztát kiterítem, és az edényemnél kicsit nagyobb tányér mellett körbevágom. A szélét körbekenem tojás sárgájával, a levest az edénybe szedve a tésztát ráborítom, majd körbenyomkodom. A tetejét is megkenve a tojássárgájával, 20 percig előmelegített sütőbe teszem.
Ajánlom, azonnal tálalni! Ha kihűl, körülményes újramelegíteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése