2013. október 2., szerda

Finomfőzelék, sült virslivel




Hozzávalók 4 személyre:

300 g mexikói zöltségkeverék
1 kevés  petrezselyem zöld, finomra aprítva
1 kiskanál cukor
1 kiskanál  almaecet
1 csipet só és bors

200 g főzőtejszín
1 evőkanál liszt a habaráshoz
4 pár virsli
1 kevés olaj a sütéshez




Elkészítés menete:

1. A zöldségkeveréket, enyhén sós vízben feltesszük főzni. Rövid főzés után hozzátesszük a cukrot, és az ecetet is (ez elhagyható)

2. A műbeles virslit megfosztjuk a burkától, majd beirdaljuk. Ha juhbeleset sütünk, akkor nem kell lebőrözni. Forró olajban, pár perc alatt megsütjük.
3. A közben megfőtt zöldségkeverék levéből kicsit kiveszünk, összekeverjük a főzőtejszínnel, a liszttel, és nagyon jól összedolgozzuk, hogy ne legyenek benne csomók. A fazékba visszaöntve, beletesszük a petrezselyem zöldet is, és felforraljuk. kevés borsot őrlünk rá.
4. A sült virslivel, de más feltéttel is tálalhatjuk. Gyors, egyszerű étel, és olcsó is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése