Hozzávalók 4 személyre:
300 g csirkehús
300 g rizs
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
200 g zöldségkeverék
kevés só, őrölt bors
Elkészítés menete:
A húst apró kockákra vágom.
Kevés olajon megpirítom a szintén apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, ráteszem a húst, és fehéredésig pirítom.
Felöntöm kevés fehérborral, megsózom, borsozom.
Hozzáadom az átmosott rizst, a zöldségkeveréket, és kevés hús alaplét ráöntve, fedő alatt párolom. Időnként megkeverem, ha szükséges, az alaplevet pótolom.
Ha a rizs al dente (fogkemény) felöntöm a tejszínes besamel szószszal, (főzőtejszín) és rövid ideig még pirítom.
Kitűnő egytálétel ebédre, vagy vacsorára.
300 g csirkehús
300 g rizs
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
200 g zöldségkeverék
kevés só, őrölt bors
1 kanál olívaolaj
kevés hús alaplé
200 g tejszínes besamel szósz (főzőtejszín)
1 pohár fehérbor
kevés hús alaplé
200 g tejszínes besamel szósz (főzőtejszín)
1 pohár fehérbor
Elkészítés menete:
A húst apró kockákra vágom.
Kevés olajon megpirítom a szintén apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, ráteszem a húst, és fehéredésig pirítom.
Felöntöm kevés fehérborral, megsózom, borsozom.
Hozzáadom az átmosott rizst, a zöldségkeveréket, és kevés hús alaplét ráöntve, fedő alatt párolom. Időnként megkeverem, ha szükséges, az alaplevet pótolom.
Ha a rizs al dente (fogkemény) felöntöm a tejszínes besamel szószszal, (főzőtejszín) és rövid ideig még pirítom.
Kitűnő egytálétel ebédre, vagy vacsorára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése