2013. október 10., csütörtök

Gyulai finom falatok.

Hozzávalók 8 főre:

1 kg pulykacomb
1 szál kolbász (gyulai, vagy házi szárazkolbász)
2 fej hagyma
3 db sárgarépa
3 gerezd áttört fokhagyma 

5 szál újhagyma
3 db paradicsom
3 db zöldpaprika
1 kávéskanál só
2 kg újburgonya


A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük.
A kolbász szeleteket kivéve, a zsír egy részét másik edénybe öntjük, a maradékon a hagymát megpároljuk.
Az apróra vágott húst fehéredésig pirítjuk.
A felszeletelt répát és az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral.
Mikor a hús és a répa is kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is.
Legvégén beletesszük a sült kolbászt és készre főzzük.
Ha szükséges, kicsit sózzuk.
A kolbász finom íze, egész ételünknek kellemes, füstös ízt kölcsönöz.
Megszórhatjuk újhagyma szeletekkel.
Héjában főtt újkrumplival kínáljuk, amit megöntözünk a kolbászzsírral.
Illik hozzá a kovászos uborka is.
Az ételt tárcsában, vagy serpenyőben is elkészíthetjük.


Bográcsos oldalamon bővebben leírtam az étel történetét, és elkészítését, amit itt elolvashatsz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése