2013. október 10., csütörtök

Rókagombás, aszalt paradicsomos ragu tagliatelle tésztán.

Hozzávalók 4 főre:

25 dkg tagliatelle
150 g aszalt paradicsom
125 g mozzarella
150 g olajbogyó
3 db csirkecomb filé
150 g gomba
3 db paradicsom
2 kanál paradicsompüré
1 db kápia paprika 
1 dl fehérbor
1 szál zellerzöld
3 db sárgarépa
1 csomó újhagyma
kevés petrezselyemzöld
kevés bazsalikom levél
kevés só
csipet őrölt bors



A csirkecombokat sós vízben előfőzöm, majd kicsontozom és vékony csíkokra vágom.
A vékony karikákra vágott sárgarépát, az aszalt paradicsommal együtt, a paradicsom olaján párolom.
Keveset adok a hozzá, az üvegben lévő capribogyóból is.
A leforrázott, héjától megfosztott paradicsomokat szétnyomom a serpenyőben és felöntöm borral.
5 perc után, hozzáadom az előfőzött, felcsíkozott csirkecombokat, a paprikát, a felszeletelt szárzellert és a karikákra vágott újhagymát, majd a tépkedett rókagombát is.
Paradicsompürét és félbevágott olajbogyót is teszek hozzá.
Sózom, borsot őrlök rá, majd a rusztikusra vágott petrezselyem zöld és a tépkedett bazsalikom levelek is hozzákerülnek.
A közben forró, sós vízben megfőtt tagliatelle tésztára halmozom és lecsöpögtetett mozarellát morzsolok rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése