2013. október 9., szerda

Majoránnás csirkecomb, krumpliágyon.

Hozzávalók:

500 g tejszínes besamel szósz (főzőtejszín, esetleg tejföl)
8 db csirkecomb alsó, felső részre bontva
2 kg burgonya, meghámozva és karikákra szeletelve
1 db friss tojás
2 kanál liszt
1 kis kanál majoranna
1 kanál só
1 kevés őrölt bors
1 kevés zsír
1 kevés reszelt sajt







A krumplit meghámozom, majd karikákra vágom és kizsírozott sütőtálba teszem.
A combokat sózóm, borsozom, a krumpliszeletekre helyezem. 
A tejszínes besamel szószból, a tojásból, lisztből, a felaprított majoránnából (lehet szárított is), közepes sűrűségű mártást készítek, amit ráöntök a krumplira, és a combokra.
Lefóliázva, 200 fokos sütőbe teszem, ahol készre sütöm.
Az utolsó percekben a fóliát levéve, rápirítok a tetejére. Ekkor csak felső sütést használok!
Tálaláskor, sajtot reszelhetünk a tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése