2013. október 9., szerda

Tejszínes - fokhagymás csirkemell csíkok, krumpliágyon.

Hozzávalók:

200 g főzőtejszín
2 db csirkemell
2,5 kg újburgonya
2 db lilahagyma
6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 csokor snidling
1 csipet só és bors
1 szál kakukkfű
1 kevés olaj


A csirkemelleket előfőzöm, majd kicsontozom. Az alaplé, kitűnő leveshez, egy pohárral viszont félreteszek, a húscsíkok sütéséhez.A főtt csirkemellet felcsíkozom. Kevés olajon megforgatom a csirkemell csíkokat, hozzáadom a szétnyomott fokhagymát, a felszelt lila hagymát, majd felöntöm a félretett alaplével. Kicsit főzöm, majd a snidlinget is beleteszem. Sózom, borsozom és a főzőtejszín is hozzákerül.
A kiolajozott sütőtálba helyezett krumplihasábokra ráöntöm a ragut, majd fólia alatt, 200 fokon, kb. 20 percig sütöm. Ezalatt a krumpli is elkészül.
Tálaláskor, szórjuk meg bátran, zsenge újhagymakarikákkal.
Kitűnő egytálétel, minden alkalomra. A közben az alapléből, zöldséggel, répával, befőzött levestésztával elkészített levessel is tálalhatjuk együtt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése