2013. október 13., vasárnap

Tojásos galuska.

Hozzávalók 4 személyre:

A galuskához: 
3 tojás,
6 ek. finomliszt,
6 ek. rétesliszt,
csipet só, kevés víz.


A tojásos masszához:
3 tojás,
3 ek. tejszín,
1 ek. pesto. vagy kevés petrezselyem zöld,
kevés só, őrölt bors,
újhagyma a tálaláshoz.


A galuska hozzávalóit lazára kavarjuk, majd lobogó vízbe szaggatjuk. Ha a víz színére jönnek a galuskák, leszűrjük. A kikavart masszát, nem kell pihentetni! Azonnal szaggathatjuk!
A leszűrt galuskákat felforrósított serpenyőben, libazsíron, vagy más zsiradékon megforgatjuk, majd ráöntjük a tojásos, tejszínes masszát.
A keveréket hozzáadva a galuskákhoz, addig sütjük, míg össze nem áll a tojásos massza. Frissen őrölt borssal, friss, karikára vágott újhagymával tuningolunk rajta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése