2013. október 13., vasárnap

Sertéspörkölt, házi tarhonyával.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg. sertéslapocka,
2 kis fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
2 db lecsópaprika,
1 db. paradicsom,
kevés köménymag, 
1 kanál őrölt pirospaprika,
só, őrölt bors.
kevés sertészsír,
500 g. reszelt házi tarhonya.





A sertéslapockát 3 x 3 cm-es darabokra vágjuk.
A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát, és a paradicsomot feldaraboljuk.
Kevés sertészsíron a hagymát megfonnyasztjuk, majd köménymagot is teszünk hozzá. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd beletesszük a feldarabolt húst. Megsózzuk. Mikor a hús kifehéredik, kis pörköt kap, felöntjük vízzel, annyival, hogy ellepje. 
Az apróra vágott paradicsom is hozzákerül, majd kicsivel később a paprika szeletek is, valamint az őrölt paprika, a fokhagyma, és a bors is. 
A sertéslapocka lényegesen gyorsabban fő meg mint a marha, vad, vagy birkahús, így viszonylag hamar finom ételhez jutunk.
A házi, reszelt tarhonyát zsíron kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Sót, vagy ételízesítőt teszünk hozzá, és ha megfőtt tálalhatjuk. Ha valakinek az ízlése úgy kívánja, csípős paprikát, szeletelt lila hagymát adhatunk mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése