2013. október 3., csütörtök

Toszkán tüdő


Hozzávalók 6 főre:

1 kg sertéstüdő
2 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
30 dkg paradicsom
2 dl paradicsomszósz
1 db kápia paprika
2 kanál almaecet
kevés keményítő
1 pohár tejföl
1 dl fehérbor
néhány babérlevél
csipet só
csipet őrölt bors
pár bazsalikom levél




A paradicsomos, pikáns ízek kedvelőinek ajánlom!
A tüdőt és a fület (elhagyható) sós, ecetes, babérleveles vízben megabáljuk, majd felcsíkozzuk.
A hagymát, paprikát felkarikázzuk, a fokhagymát szétnyomjuk, felaprítjuk, a paradicsomot feldaraboljuk.
A hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
Hozzátesszük a paradicsomot és a paprikát is, majd felöntjük kevés fehérborral.
Fedő alatt pároljuk, míg a paradicsom szétfő. Ekkor tesszük hozzá a felcsíkozott tüdőt, fület, valamint a bazsalikom leveleket.
Ráöntjük az almaecetet, kevés paradicsomszószt is öntünk hozzá. Kevés keményítő szórásával sűrítjük.
Pirítós kenyérrel, tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése