2013. október 3., csütörtök

Vadas marhaszegy.


Hozzávalók 8 főre:

1.5 kg marhaszegy
0.5 kg sárgarépa
3 db petrezselyemgyökér
2 fej hagyma
2 kanál mustár
1 kávéskanál cukor
20 szem bors
1 pohár 20%-os tejföl
1 kanál liszt
1 kávéskanál ételízesítő



Jelen esetben marhahúsból készült, de a vadas mártás minden hús mellé illik. Külön is elkészíthetjük a mártást, de a legfinomabb akkor, ha a zöldségféléket, a hússal együtt főzzük. Az alaplébe tésztát főzve, egy nagyon tartalmas levest is fogyaszthatunk.
A húst, a zöldségekkel együtt tesszük fel főni. Minden hozzávalót beleteszünk a fazékba, ízlés szerint ételízesítővel, vagy sóval.
Mikor minden megfőtt, leszűrjük és a húst különválogatjuk a zöldségektől. Vigyázzunk, csont ne maradjon benne!
A puha, főtt zöldségeket pürésíthetjük krumplinyomóval, vagy turmixolhatjuk is. Előbbi esetben, kicsivel darabosabb lesz mártásunk.
A turmixolás közben hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, a cukrot és kevés lisztet, majd összeforraljuk.
A csontokról lefejtett húsdarabokkal, makaróni, vagy spagetti tésztán tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése