2013. november 15., péntek

Tárkonyos szárnyas - raguleves

Hozzávalók 6 személyre:

500 g. csirke (szárny, comb)

200 g. csirkemáj
7-8 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1 db karalábé
300 g zöldborsó
200 g. tejföl, vagy főzőtejszín,
1 kanál liszt,
kevés só, és bors
csipet őrölt kömény
kevés tárkony

Lehet más baromfiból is készíteni, abból amit éppen be lehet szerezni. Javaslom például a pulyka felső combot, amiből szintén nagyon finom levest lehet főzni tapasztalataim szerint. 




A húsokat összedarabolom, ha kell a csontokat konyhai ollóval elvágom. (vigyázzunk a darabolással, ne legyenek fölösleges csontdarabok a levesben)
Leöblítem a darabolt húst, majd sós vízben felteszem főni. Mikor felforrt, hozzáadom a feldarabolt zöldségféléket, és a zöldborsót is. Fűszerezem, a tárkonyt is beleteszem, majd a májat is hozzáadom.
Tejfölből, vagy főzőtejszínből, kevés liszttel laza habarást készítek, és a leveshez hozzáadva ismét felforralom.
Ne legyen túl sűrű a leves!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése