Hozzávalók 6 személyre:
500 g. csirke (szárny, comb)
500 g. csirke (szárny, comb)
200 g. csirkemáj
7-8 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1 db karalábé
300 g zöldborsó
7-8 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1 db karalábé
300 g zöldborsó
200 g. tejföl, vagy főzőtejszín,
1 kanál liszt,
kevés só, és bors
csipet őrölt kömény
kevés tárkony
kevés só, és bors
csipet őrölt kömény
kevés tárkony
Lehet más baromfiból is készíteni, abból amit éppen be lehet szerezni. Javaslom például a pulyka felső combot, amiből szintén nagyon finom levest lehet főzni tapasztalataim szerint.
A húsokat összedarabolom, ha kell a csontokat konyhai ollóval elvágom. (vigyázzunk a darabolással, ne legyenek fölösleges csontdarabok a levesben)
Leöblítem a darabolt húst, majd sós vízben felteszem főni. Mikor felforrt, hozzáadom a feldarabolt zöldségféléket, és a zöldborsót is. Fűszerezem, a tárkonyt is beleteszem, majd a májat is hozzáadom.
Tejfölből, vagy főzőtejszínből, kevés liszttel laza habarást készítek, és a leveshez hozzáadva ismét felforralom.
Ne legyen túl sűrű a leves!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése