2013. november 8., péntek

Paradicsomos káposzta.

Hozzávalók, 6 személyre:

1 kg káposzta
2 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma
5 dl paradicsomszósz (papírdobozos)
kevés só

kevés őrölt bors
1 csipet köménymag
1 kanát pirospaprika
1 kanál étolaj
1 kanál liszt
ízlés szerint cukor, és almaecet,
kevés bazsalikom.


A káposztát vékonyra szeljük, vagy legyaluljuk. (én jobban szeretem, ha kicsit darabosabb a káposzta) 
A hagymát is felszeljük, a fokhagymát finomra vágjuk, vagy átnyomjuk.
A káposztát sós, köményes vízben feltesszük főni, annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
A hagymát, fokhagymát megdinszteljük az olajon, rátesszük a lisztet és zsemleszínű rántást készítünk.
A tűzről levéve, elkeverjük benne a paprikát, majd vízzel, csomómentesre keverjük. A káposztához hozzáöntjük a paradicsompürét, és berántjuk. Sózzuk, borsozzuk, és ha úgy kívánja ízlésünk, cukorral, ecettel, és aprított bazsalikom levéllel ízesítjük, és újraforraljuk. Vigyázz, mert ha a bazsalikom sokat fő, elfőnek az illóanyagai!
Feltétként húsgombócot, sült, főtt hússzeletet, fasírtot adhatunk hozzá, de önmagában is finom. Gyerekkoromban, sokszor ettem krumplis lángossal is, és a végén azzal töröltük ki a tányért.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése