2013. november 2., szombat

Piláf csirkemellből.


Hozzávalók 6 főre
 :

2 db. csirkemell,
2 db. sárgarépa,
1/2 zeller, 
1 db. kaliforniai paprika, 
3 db. paradicsom, 
3 ek. paradicsomszósz, 
2 db. hagyma, 
3 gerezd fokhagyma, 
2 bögre rizs,  
kevés só,
kevés őrölt bors, 
1 kis csilipaprika, 
1 ek. étolaj



A csirkemellet kifilézzük, a csontot, a bőrét, enyhén sós vízben megfőzzük, alaplét készítünk belőle.
A zöldségféléket és a húst is csíkokra, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a húst hozzátesszük és fehéredésig pirítjuk.
Beletesszük a sárgarépát, a zellert és a paradicsomot, a paradicsompürét, valamint a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt pároljuk.
A hús egyszerre fő a zöldségfélékkel és ha úgy érezzük már kicsit megfőtt, beletesszük a csíkokra vágott paprikát és két bögre rizst.
A közben megfőtt alaplével felöntjük annyira, hogy bőven ellepje. A rizs fel fogja szívni a lét.
Fedő alatt készre főzzük, a végén kevés csilipaprikát adhatunk hozzá, ízlés szerint.
Rizs helyett bulgurt, kölest, esetleg hajdinát is adhatunk hozzá.
Arab étel, lehet sáfránnyal, kurkumával is fűszerezni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése