2013. október 25., péntek

Rakott zöldbab.


Hozzávalók 6 személyre:
1/2 kg. darált hús (sertés, pulyka)
30 dkg rizs,
2 fej hagyma apróra vágva,
1 kg. zöldbab (lehet fagyasztott is)
400 g. főzőtejszín, vagy tejföl,
1 tojás,
1 ek. liszt,
só, őrölt bors,
kevés őrölt pirospaprika,
2 ek. zsemlemorzsa,
kevés vaj a tepsi kenéséhez,
kevés olaj a hagyma dinszteléséhez.




A zöldbab végeit levágjuk, feldaraboljuk, rövid ideig előfőzzük sós vízben. A rizst megfőzzük. Mindkettőt lecsöpögtetjük.
A hagymát megdinszteljük, a darált húst hozzátéve addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik. Sózzuk, borsozzuk, kicsit megpaprikázzuk. Összekeverjük a főtt rizzsel.
Elkészítjük a tejszínből, vagy tejfölből, a tiszttel, és a tojással a mártást.
A kivajazott tepsi aljára zsemlemorzsát szórunk, arra tesszük a bab felét, a húsos, rizses keveréket, majd a mártás felét ráöntjük. A maradék babot tesszük a tetejére, majd ismét megöntözzük a maradék mártással. A tetejére simítsunk kevés tejfölt, mert így szebb lesz az ételünk.
Alufólia alatt, készre sütjük. A fóliát a végén vegyük le, és a tetejét kicsit pirítsuk rá.
Ha engedjük, hogy kicsit hűljön, szebben szeletelhető az étel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése