Hozzávalók 8 főre:
35 dkg liszt
25 dkg cukor
6 db alma
10 dkg darált dió
4 db tojás
1 marék mazsola
1 tk őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 dl étolaj
35 dkg liszt
25 dkg cukor
6 db alma
10 dkg darált dió
4 db tojás
1 marék mazsola
1 tk őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 dl étolaj
A lisztet összekeverem a sütőporral, majd átszitálom.
A tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a reszelt almát, a diót, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, majd alaposan összekeverem.
Hozzáadom a sütőporos lisztet, a mazsolát is és jól összedolgozom.
Lisztezett, 25 x 40 cm-es tepsibe öntöm a masszát, és egyenletesen elterítem. Sütőpapír nem szükséges, mert a tészta olajat tartalmaz, így nem fog leragadni.
180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt megsül. A tűpróbát elvégezheted, ha nem vagy biztos magadban.
Tetejére lehet tojásfehérje habot sütni, bevonható csokimázzal, de egyszerűen, porcukorral szórva is nagyon finom.
A tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a reszelt almát, a diót, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, majd alaposan összekeverem.
Hozzáadom a sütőporos lisztet, a mazsolát is és jól összedolgozom.
Lisztezett, 25 x 40 cm-es tepsibe öntöm a masszát, és egyenletesen elterítem. Sütőpapír nem szükséges, mert a tészta olajat tartalmaz, így nem fog leragadni.
180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt megsül. A tűpróbát elvégezheted, ha nem vagy biztos magadban.
Tetejére lehet tojásfehérje habot sütni, bevonható csokimázzal, de egyszerűen, porcukorral szórva is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése