2014. január 6., hétfő

Csirkeragu leves.

Hozzávalók 6 főre:

500 g csirkecomb
7-8 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1 db karalábé
300 g zöldborsó

200 g. főzőtejszín
kevés só, és bors
csipet őrölt kömény
kevés tárkony
4 marék levestészta




A megmosott csirkecombot, enyhén sós vízben felteszem főni. Mikor megfőtt kiveszem, hagyom hűlni, és kicsontozom.
Az így kapott alaplébe belefőzöm a zöldborsót, az apróra vágott répát, petrezselymet, zellert, karalábét, a levestésztát.
Kevés borsot, őrölt köményt, friss, vagy szárított tárkonyt adok hozzá.
Visszateszem a lébe a közben feldarabolt csirkecombokat, és a hozzáadott főzőtejszínnel összeforralom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése