500 g száraz fehérbab,
1 fej hagyma nagyon apróra vágva,
4 gerezd zúzott fokhagyma
néhány babérlevél
kevés borsikafű (csombor)
nagyon kevés lestyán levél
200 g. főzőtejszín
1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
kevés almaecet
ízlés szerint só, és őrölt bors.
1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
kevés almaecet
ízlés szerint só, és őrölt bors.
Sós vízben felteszem főni a babérlevelekkel, és a fokhagymával. Kevés almaecetet is adok hozzá. A csombort (borsikafű)és a lestyánt szárastól beleteszem a főzőlébe, de mielőtt behabarnám, kiveszem a babérlevelekkel együtt.
Mikor a bab megpuhult, hozzáteszem a hagymát, és a liszttel, a főzőtejszínnel együtt jól összekavarom. A kikevert tejszínes masszával behabarom a főzeléket.
Ismét felforralom, készre főzöm. Ha szükséges utána fűszerezem, és megborsozom.
Az előre elkészített feltéttel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése