Hozzávalók 6 főre.
400 g kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma átnyomva
3 db krumpli kockára vágva
3 pár virsli
1 kevés petrezselyemzöld, és majoránna
1 kevés só, és bors
1 kevés olaj
A finomra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, és a kisebb kockákra vágott burgonyát.
Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a kelkáposztát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Mikor a krumpli majdnem megfőtt, a főzőléből kicsit kivéve, a főzőtejszínt, és lisztet hozzáadva jól elkeverjük, és a levesbe öntve behabarjuk.
400 g kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma átnyomva
3 db krumpli kockára vágva
3 pár virsli
1 kevés petrezselyemzöld, és majoránna
1 kevés só, és bors
1 kevés olaj
200 g. tejföl, vagy főzőtejszín,
1 kanál liszt a habaráshoz
1 kanál liszt a habaráshoz
A finomra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, és a kisebb kockákra vágott burgonyát.
Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a kelkáposztát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Mikor a krumpli majdnem megfőtt, a főzőléből kicsit kivéve, a főzőtejszínt, és lisztet hozzáadva jól elkeverjük, és a levesbe öntve behabarjuk.
Beletesszük a virslikarikákat, a zöld fűszereket, és felforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése