2014. január 6., hétfő

Fűszeres tarja, tavaszi raguval.


1 kg sertéstarja
kevés só, és bors

1 kanál mustár
250 g vegyes fagyasztott zöldség
kevés kapor, finomra aprítva
kevés majoránna

kevés fokhagyma granulátum
1 kanál vaj
200 g. főzőtejszín
1 kanál liszt.


A kicsontozott tarját bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, mustárral, majd fóliával borítva a sütőbe tesszük 200 fokon.
A fagyasztott zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. 
A vajból liszttel, és tejszínnel besamelt készítünk.
a zöldségkeveréket összeforraljuk a besamel szósszal, kicsit sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöld fűszereket, és kevés fokhagymaport teszünk hozzá.
A sült tarját kicsit pihentetjük, majd felszeleteljük. Könnyebb szép szeleteket vágni ha már nem forró.
Mivel nagyon szószos étel, olyan körettel tálaljuk, ami magán tartja a mártást. 
Lehet petrezselymes rizzsel, vagy tört burgonyával szervírozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése