2014. január 17., péntek

Rakott bolognai


Hozzávalók 8 főre

1 kg darált hús
3 dl paradicsomszósz
2 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál bazsalikom
1 csipet oregáno
2 kanál zsemlemorzsa
1 kanál liszt
20 dkg reszelt sajt
1 kevés só
1 kevés őrölt bors

50 dkg spagetti


A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst (lehet sertés, pulyka, de marha is) és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük paradicsomszósszal. Levesszük a tűzről.
A spagettit bő, sós, forró vízben, fogkeményre (al dente) főzzük, leszűrjük. Kicsit hűtünk rajta.
A ragut befűszerezzük a zöld fűszerekkel, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a lisztet, és a reszelt sajt 2/3-át. Összekeverjük a spagettivel, majd tepsibe, vagy sütőtálba terítjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és összesütjük. Mivel minden előfőtt-sütött, pár perc alatt készre sül előmelegített sütőben.
Ha kicsit hagyjuk hűlni a szeletelés előtt, szép kockák vághatók belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése