2014. április 15., kedd

Pirított csirkemáj / resztelt máj

Hozzávalók:

1 kg csirkemáj,
3 nagyobb fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma, 
1 db. paradicsom,
1 db lecsópaprika,
1 kiskanál őrölt pirospaprika,
kevés majoránna,
őrölt bors,
só, 
kevés étolaj a hagyma párolásához.




A hagymát félkarikára vágjuk, kevés olajon megpároljuk. A szétnyomott apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a kettévágott csirkemájakat beletéve, fehéredésig pirítjuk. Az apróra vágott paradicsomot, és a felkarikázott paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk. Kenés majoránnát is adunk hozzá, majd fedő alatt pároljuk. Folyadék hozzáadására nincs szükség, mert a máj eleget tartalmaz. Úgy állapíthatjuk meg kész van-e, hogy egy májdarabot kettévágunk, és ha a közepe nem rózsaszín elkészült. A végén sózzuk meg, mert ha előbb tesszük megkeményedhet a máj.
Krumplipürét, rizst, tarhonyát ajánlok mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése