2014. április 16., szerda

Tejszínes gombaleves

Hozzávalók:


400 g. szeletelt csiperke gomba
1 fej hagyma apróra vágva,
2 gerezd fokhagyma,

1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem gyökér,
1 kevés petrezselyem zöld,

1 kis csokor kapor,
kevés só, és őrölt bors
200 g. főzőtejszín
2 kanál liszt,
1 tojás,
kevés olaj vagy zsír


A hagymát, a szétnyomott fokhagymát megpárolom, hozzáadom a gombát, a karikára, vagy hasábra vágott répát, zöldséget, megsózom, borsozom, megszórom kevés liszttel, majd felöntöm vízzel.
Annyi ideig főzöm, hogy a hagyma szétessen, és közben kikavarom a galuskát.
Keveset főzöm fedő alatt, majd a főzőtejszínt is hozzáadom kevergetés mellett. Beleszaggatom a galuskát. A zöld fűszereket is hozzáteszem, és ha a galuska is megfőtt tálalható. Készíthető csipetkével is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése