2014. április 10., csütörtök

Sárgaborsó gulyás pulykahúsból.

Hozzávalók 4 főre:

50 dkg. pulyka felsőcomb filé,
25 dkg. sárgaborsó (előtte beáztatva)
3 db. sárgarépa,
2 db. petrezselyem gyökér,
4 db. krumpli,
1 fej hagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
néhány babérlevél,
kevés petrezselyem zöld,
kevés só, őrölt bors, őrölt pirospaprika,
tojás, liszt, víz a galuskához, vagy csipetkéhez.


A sárgaborsót előző este beáztatom, a húst kisebb kockákra vágom, a zöldségféléket megtisztítom, karikára, vagy hasábra, a krumplit kockákra vágom. Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpárolom, a szétnyomott  fokhagymát is hozzáadom, majd megsózom. A húst hozzátéve, fehéredésig pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Belekerül a répa, a zöldség, a babérlevél, az őrölt pirospaprika, és a bors is. Addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor hozzáadom a krumplit, kicsit később beleszaggatom a galuskát, vagy a közben elkészített csipetkét, később az apróra vágott petrezselyem zöldet, és rövid ideig főzöm együtt. Ízlés szerint mehet még hozzá kevés citromlé, vagy almaecet. Tartalmasabbá tehető kevés tejföllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése