2014. április 13., vasárnap

Tarhonyaleves

Hozzávalók 4 főre:

10 dkg. füstölt szalonna,
1 db. vöröshagyma,
2 db. sárgarépa,
1 db. petrezselyem gyökér,
2 kisebb krumpli,
1 db. lecsópaprika, esetleg kisebb paradicsom.
2 marék házi tarhonya,
1 kanál őrölt pirospaprika,
só, őrölt bors, esetleg kevés csípős paprika,
1 kis csokor petrezselyem zöld




Előre bocsájtom, hogy másként is lehet csinálni, de nekem ez a módszer vált be.
A vöröshagymát felcsíkozom, a sárgarépát, petrezselyem gyökeret karikára, vagy hasábra vágom. A szalonnát csíkokra vágom, majd zsírjára sütöm. A sült szalonnát, és a kisült zsír felét kiveszem, és a megmaradt zsíron a tarhonyát enyhén megpirítom.
A félretett zsíron megdinsztelem először a hagymát, majd a zöldségféléket. Hozzáadom a kisült szalonnadarabokat  is. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a tarhonyát. Belekerül a felkockázott krumpli is, és a felcsíkozott zöld paprika, az őrölt paprika, esetleg a csípős paprika is. Ha van friss paradicsom, azt meghámozva, felkockázva, szintén most adom hozzá. Szükség esetén a vizet pótolom. Mikor felforrt, a felvágott petrezselyem zöldjét is beleteszem, megkóstolom, és szükség esetén utána ízesítem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése