2014. május 7., szerda

Gombás ragu aszalt paradicsommal, sárgarépával.

Hozzávalók:

200 g. gomba szeletelve,
1 nagy fej hagyma,
2 derezd fokhagyma,
100 g. napon szárított paradicsom.
2 szál sárgarépa,
1 dl. spéci szósz (ajvárhoz hasonló mártás, ami pótolható paradicsompürével)
1 csokor újhagyma zöldje,
só, őrölt bors,
kevés olíva olaj a pároláshoz,
1 dl. száraz fehérbor.




A hagymát félkarikára vágtam, a fokhagymát kés lapjával szétnyomtam. Kevés olíva olajon megpároltam a hagymát, és a fokhagymát, majd megsóztam, és hozzátettem a napon szárított paradicsomot. Felöntöttem borral, majd a sárgarépa karikákat is a serpenyőbe téve fedő alatt tovább pároltam. Frissen őrölt borsot, valamint a saját szószomat adtam hozzá, (sült kápia paprika, padlizsán, zeller, paradicsom, fűszerezve) és beletettem a gombát is. Újhagyma zöldjét karikáztam és ezzel lett beállítva a végleges íze. A saját spéci szószom pótolható ajvárral, de akár paradicsomszósszal is.
Kifőtt tésztán ajánlom tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése