2014. szeptember 17., szerda

Magyaros zöldborsóleves

Hozzávalók:

Fél kiló zöldborsó (lehet mirelit is)
1 kis csokor petrezselyem zöld,
kevés étolaj,
1 csapott evőkanál liszt,
só, őrölt bors,
kevés őrölt pirospaprika, 
levestészta.

Adható még bele karikára vágott sárgarépa, és petrezselyem gyökér is. Ennyi borsóhoz 2-3 répa, és 1-2 gyökér. Só helyet használhatsz ételízesítőt is.




A zöldborsót kevés olajon dinszteld meg pár perc alatt. Ha répát, és zöldséget is teszel a levesbe, akkor azt is. 
Tedd hozzá a lisztet, kicsit pirítsd meg, majd az apróra vágott petrezselymet is tedd a fazékba, és jól forgasd át. Húzd le a tűzről, és add hozzá a pirospaprikát. Alaposan keverd meg, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés só, őrölt bors, esetleg ételízesítő is mehet bele! Kóstold meg! Viszonylag gyorsan megfő, és ha a borsó (a többi zöldséggel együtt) megpuhult, tegyél hozzá három nagyobb marék levestésztát. (jó hozzá a fodros kocka, kiskocka, siplike, de legfinomabb csigatésztával)
Csak fel kell forralni, és kész a leves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése