2014. október 5., vasárnap

Szárazbab főzelék


500 g száraz tarkabab
1 fej hagyma lereszelve
4 gerezd fokhagyma
néhány babérlevél
kevés borsikafű (csombor)
nagyon kevés lestyán levél

3 kanál tejföl
1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
kevés almaecet
ízlés szerint só, és őrölt bors,

kevés őrölt pirospaprika.



A babot a főzés előtti este beáztatom.
Sós vízben felteszem főni a babérlevelekkel, és a fokhagymával. Kevés ecetet is adok hozzá. A csombort (borsikafű) szárastól beleteszem a főzőlébe, de mielőtt behabarnám, kiveszem a babérlevelekkel együtt.
Mikor a bab megpuhult, lereszelem a hagymát,és a liszttel, a tejföllel együtt jól összekavarom. A lestyánt apróra vágom. A csomborral, és a lestyánnal is óvatosan bánj, mert mindkettő erőteljes fűszer! A csombor viszont a bab puffasztó hatását semlegesíti, és kellemes ízt ad az ételnek. A kikevert tejfölös masszával, amibe kevés pirospaprikát is kavarok, behabarom a főzeléket.
Ismét felforralom, készre főzöm. Ha szükséges utána fűszerezem, és megborsozom.
Feltétként fasírtot, Stefánia vagdaltat, sült húst, kolbászt, tükörtojást javaslok hozzá, vagy bármit, ami eszedbe jut.



1 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,

    Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.mytaste.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, a keresőnk segítségével könnyen megtalálják a felhasználók a receptjeid. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
    A facebookon hetente publikálunk a bloggerek receptjeiből és egyre népszerűbb az oldalunk.

    Mytaste.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak. Hónaponta közel 50 millió latogatónk van és ez a szám hónapról hónapra növekedik.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Tünde
    info@mytaste.hu

    VálaszTörlés