2014. december 8., hétfő

Salátaleves / csalánleves.

2 fej saláta
5 gerezd fokhagyma átnyomva
1 kávéskanál cukor
kevés fehérbor
kevés liszt
kevés olívalolaj
kevés só
200 g. főzőtejszín





A salátát apró darabokra tépkedjük, besózzuk. Ha csalánból készítjük a levest, akkor előtte a csalánt leforrázzuk.
A fokhagymát nem túl forró olajban megpároljuk, majd kevés lisztet szórunk rá. Mikor a liszt aranybarna, felengedjük a borral, és vizet töltünk rá. A cukrot is hozzátesszük.
Hozzáadjuk a salátát (csalánt), felforraljuk, majd a léből kicsit kivéve, összekeverjük a főzőtejszínnel, majd visszaöntjük levesünkre.
Ha csalánból készítjük a levest, a forrázás elveszi a csípősséget, és egy rendkívül különleges, pikáns levest kapunk. Bátraké a szerencse!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése