2015. január 18., vasárnap

Bolognai rakott krumpli.



Ételem csak azért kapta a bolognai jelzőt, mert bolognai ragu került a főtt krumpli darabok közé.


Hozzávalók:


2 kg. burgonya,

1 kg. darált hús,
2 fej hagyma,
néhány gerezd fokhagyma,
300 g. paradicsomszósz,
szárított bazsalikom, és oregánó,
450 g. tejföl,
4 tojás,
3 kanál liszt,
só, őrölt bors,
100 g. reszelt sajt,
kevés étolaj.






A krumpli fel lett darabolva, majd sós vízben meg lett főzve (nem puhára)

2 fej hagyma apróra lett vágva, a fokhagymagerezdek kés lapjával szétnyomva, majd kevés olajon megdinsztelve. Hozzá került a darált hús, és fehéredésig lett pirítva. Ekkor fel lett öntve paradicsomszósszal, sózva, borsozva, és összekeverve a szárított fűszerekkel össze lett forralva. A közben megfőtt leszűrt darabolt krumplival összekeverve kerámia sütőtálba került. Ki lett keverve a mártást is a tetejére, 1 pohár 450 grammos tejfölből, 3 kanál lisztből, 4 tojásból, habosra. Ez rá lett borítva a sütőtálba halmozott krumpli, és ragu keverékére, és kevés reszelt sajttal lett megszórva a teteje.

Előmelegített sütőben, rövid idő alatt készre sült.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése