2015. január 24., szombat

Pezsgős, mazsolás párolt káposzta.

Hozzávalók 10 személyre:

1 kisebb fej káposzta,
2 kis fej lila hagyma, 

10 dkg. mazsola,
1 kávés kanál kömény,
só, bors,
kevés barna cukor, vagy édesítőszer, esetleg nyírfacukor,
1 ek. olaj,
1 dl. édes pezsgő,
kevés fehérbor ecet,
csipet csombor (borsikafű),
kevés kakukkfű




A mazsolát a pezsgőbe áztatjuk.A káposztát legyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk. A lila hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk. 10 perc állás után a káposztát kevés olajon pároljuk, majd rövid idő után hozzáadjuk a lila hagymát, az egész köményt, a borsot, a barna cukrot, vagy szorbitot. Fedő alatt pároljuk. Ne feledkezzünk meg a káposzta időnkénti megkavarásáról! Mikor a káposzta kicsit megpuhul, picit barnul, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát a pezsgővel együtt, kevés borecetet, és a zöld fűszereket is. Ne felejtsük megkóstolni, és ha kell ízesíteni. Rövid további párolás után tálalható.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése